Komtessen

Klassisk Romantik af ældre dato

Komtessen Book Cover Komtessen
Silverline
Erling Poulsen
Romantik
Griffle
2015
e-bog
179

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

I en lille landsby har en jordemoder til huse. Hun har en lille klinik med minimale pladsforhold. Hun har en sygeplejeske og en husholderske som hjælper hende med at holde forretningen gående.

En stormfuld aften i 1940 hjælper hun en hjertesvag meget ung kvinde med en svær fødsel. Hun frygter lidt for både patient og barnet og der er en anspændt stemning i det lille hjem.

Men alligevel vil skæbnen at en meget fornem dame, en grevinde, melder sin ankomst, meget højgravid og med stærke veer - så nu har jordemoderen nødtvunget to fødsler igang.

Inden hun ser sig om, ligger der to nærmest identiske små piger  på puslebordet i midten af lokalet og da Grevinden ønsker at se sit barn, kommer jordemoderen i tvivl om hvilken af de to piger der er komtessen.

Det ender med en forbytning og den ene af pigerne vokser op som komtesse og den anden som børnehjemsbarn med tilpasningsvanskeligheder.

Ved et tilfælde dukker den "rigtige" komtesse op på klosterskolen tæt på det gods hvor hendes rigtige forældre bor. Hun møder datteren i huset og handlingen tager fart herfra.

Bogen blev i 1962 til en spillefilm med Marlene Schwartz og Mimi Heinreich i hovedrollerne som de to forbyttede piger.

Jeg har i min ungdom set den film til hudløshed og var meget glad f0r den. Den er meget romantisk og spændende og det har været meget interessant at se hvor manuskriptet til filmen kommer fra.

Det er lavet en del om på handlingen i bogen, til filmatiseringen men det ødelægger bestemt ikke bogen. Man kan stille sig det spørgsmål, at når handlingen i bogen "holder vand" hvorfor så lave den om?

Jeg giver bogen 4 stjerner - og det er da ikke den sidste i den genre jeg læser - det er rart med noget afveksling ind imellem

 

Bogen kan kun købes som e-bog her:

www.riidr.com

eller den kan læses på mofibo