Eftermælet

Susan White, kriminalassistent i Christchurch, New Zealand, er tilbage i jobbet efter endt barselsorlov. Nu har hun overladt sønnen til ægtefællen, plastikkirurgen Robert McAllister, der nu tager hul på sin orlov.

Hun bliver kaldt ud til et mord. En krybdyrssmugler findes myrdet på bestialsk vis. Ved nærmere eftersøgning af mandens efterladenskaber finder de en død gekko – dette beviser overfor efterforskerne, at det er den retning, at efterforskningen skal vinkles.

Det viser sig, at offeret kommer fra den by, Susan er vokset op i, og at politikredsene fra begge områder skal arbejde sammen omkring opklaringen af mordet. Men Susan synes, det er for tidlig at forlade sønnen, hun er lige kommet tilbage fra barsel. Oveni har hun nogle indebrændte følelser, der hænger ved netop denne by.

Robert beroliger hende med, at han også har planer – han er inviteret med til en hemmelig ceremoni hos de indfødte – et fascinerende ritual, og han tager sønnen med derhen.

 


I Nyborg bor den midaldrende Merete sammen med din alkoholiserede ægtemand og 2 sønner. Manden har intet job og går og nusser sin tid væk. Køber computerspil til drengene på den sorte børs og bruger det meste af sin tid på den lokale bodega.

Derfor må Merete klare alt det praktiske. Hun er rengøringsassistent, men har svært ved at klare jobbet, idet hun har en skade i ryggen, der plager hende dagligt. Oveni er sønnerne konstant på nakken af hinanden.

Men Merete har en “last” – hun elsker at læse krimier, når der ellers er en ledig stund. En aften ser hun en tv-udsendelse, hvor “Danmarks bedste bogblogger” fortæller om livet som blogger, og Merete bliver fristet.


Anmeldelse:
“Eftermælet” er bog nr. 2 i den serie, der kaldes “Canterbury-mordene”, som Heidi og Claus Lohman har skrevet sammen. Også i denne her, er handlingen sat i New Zealand. Men halvdelen af bogen foregår i Danmark. Hovedpersonen Merete bor i Nyborg, og hendes hverdag fylder en del i denne krimi.

De hovedpersoner, vi lærte at kende i første bog “Efter skælvet”, er fortsat de samme, dette gør at beskrivelse og profilering af disse karakterer ikke er så uddybende denne gang, og giver derfor mere plads til familien i Nyborg. Selvom denne familie er lidt stereotype, er det ganske spændende at følge med i deres hverdag, der bestemt byder på glæder og sorger af forskellig art.

Det er lidt sjovt, at man som blogger kan læse, at forfatterparret her har givet plads til det arbejde, vi udfører som bogbloggere. Det er helt sjovt at læse deres version af det, man selv er en del af.

Ligesom i den første bog i serien er det tydelig, at der er kommet et feminint touch i beskrivelser, følelser og hændelsesforløbet i bogen. Til forskel fra de bøger Claus selv skriver, hvor handlingen er mere actionpræget, og hvor den videnskabelige vinkel bliver sat i fokus. I parrets fælles bøger er det menneskernes fælles relationer og livslinje, der er satset mere på – og på en eller anden måde fanger det også læseren undervejs.

Men når det så er sagt, mangler bogen hverken mord, spidsfindige gåder eller overraskende twists. “Eftermælet” er bestemt en underholdende krimi, der fanger læseren fra side 1. En glimrende opfølgning på “Efter skælvet”

 

 

Faktaboks: 

Titel:  Eftermælet – Canterbury-mordene #2 
Forfatter: Heidi og Claus Lohman 
Genre: Krimi 
Forlag: Superlux 
Udgivet: 2024
Sider: 294
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen