Nu lukker sig mit øje – Jon Harding #2

1. Juledag bliver en familie fundet myrdet i Randers. Naboen til familien skal ud med skraldet og på vejen derhen ser han en udenlandsk udseende mand stå og se ind af vinduet inde hos familien.

Dette vækker naturligvis interesse og straks løber naboen over for at konfrontere vindueskikkeren – men han bliver meget hurtigt afledt af det sceneri der udspiller sig inde bag vinduet til stuen. Den udenlandske mand udbryder et uforståeligt ord og bøjer sig forover og kaster op.

Jon Harding er midt i en hyggelig traditionel julefrokost, hvor den tidligere kollega, Viggo er centrum for opmærksomheden, og er som vanligt årsag til en del morskab. Jon må forlade selskabet da han bliver kaldt til Randers for at lede efterforskningen af drabssagerne.

Det viser sig nemlig, at det er næsten hele familien der er blevet slået ihjel på brutal vis. Politiet frygter at en af de små drenge i familien er blevet kidnappet til at starte med – men han har gemt sig i huset og bliver fundet af NSE. 

Han er dog meget rystet og ude af stand til at blive afhørt. Så på en eller anden vis står det lokale politi og NSE nu med en indviklet drabssag. Og hvad med ham den fremmede der kikkede ind af vinduet – hvordan passer han ind her ? Er han gerningsmanden? 

 

Anmeldelsen:
Dette er bind 2 i “Jon Harding-serien” skrevet af Allan Erik Mortensen. Denne gang er holdet af efterforskere taget til Randers hvor en familietragedie har udspillet sig. Der bliver i løbet af efterforskningen spundet tråde de mest utrolige steder hen. Efterforskerne bliver sendt på besøg hos berygtede rockere, men også til et underholdende svingerklub, hvor Jon får et godt tilbud…

Dette er bind 2, hvilket gør at historien i denne her fylder mere. De faste medlemmer på efterforskningsholdet er nu kendt af de læsere, der har læst den første i serien, (Dø hvis du tør) så derfor bliver der ikke gjort så meget ud af præsentationerne af disse. Men når det så er sagt kan nye læsere sagtens hoppe på her, og stadig være i stand til at følge med.

Bogen er en god gammeldags “who-done-it krimi”, hvor der er indbygget underholdende, men også interessante twists, der overrasker selv den mest garvede krimielsker.

Til dem der har fulgt Jon Harding i “Hængedynds-serien” vil man kunne genkende personerne fra Gærringe – især Viggo vender tilbage i elskelig “nybagt” morfar-stil. Hvilket giver et naturligt smil på læben.

Dette er en krimi der kan læses af alle, der elsker en god historie. Den får mine største anbefalinger og jeg glæder mig meget til næste bind i serien – hvor jeg har hørt at Viggo kommer mere på banen. Så kan det jo kun blive godt. 

 

Faktaboks: 

Titel:  Nu lukker sig mit øje – Jon Harding 2
Forfatter: Allan Erik Mortensen 
Genre: Krimi 
Forlag: Falco 
Udgivet: 2024
Sider: 357
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen