Isola

En stor kuffert bliver fundet, halvt gravet ned i Østre Anlæg i København. Indeni finder man et parteret lig. 

Obduktionen viser at vedkommende er blevet myrdet på yderst brutal vis. Anette Verner skal lede efterforskningen af dette drab, dog uden sin faste makker Jeppe Kørner, der pt. er på orlov. Hun har ikke meget at starte op med – det først problem er at finde identiteten på ofret i kufferten. 

Det er ikke en let opgave, mordet er begået 10-12 uger tilbage, så eventuelle vidner vil have rigtig svært ved at huske noget som helst, omkring de observationer der er så vigtige for en drabsefterforskning. Så det er op-af-bakke. 

På Bornholm forsøger Jeppe Kørner at glemme sine kærestesorger. Han har kastet sig over skovbrug. Han står op hver morgen, for at tage ud i en skov og lade sine frustrationer gå ud over træerne. Det hjælper at bruge en masse energi og derudover nyde den flotte natur der findes på øen 

Esther de Laurenti er fortsat igang med at skrive en forfatterbiografi. Hun vil forsøge at finde ud af noget mere om antropologen Margrethe Dybris. Hun var forgangs-feminist og forsker i dødsritualer i hele verden. 

Dybris boede de sidste mange år af sit liv på Bornholm, derfor er det nærmest naturligt for Esther at tage med Jeppe tilbage til Bornholm, efter en nær vens begravelse. 

Dybris datter, Ida har inviteret Esther til at bo nogle dage i moderens hus, så hun måske der kan lære hende bedre at kende. 

Imellemtiden er Idas bror Nikolaj sporløst forsvundet og efterhånden som tiden går bliver Ida mere og mere nervøs – men Esther beroliger den frustrerede kvinde. Hun kender en der pt bor på Bornholm, der med glæde vil finde Nikolaj.. 

Forfatter Katrine Engberg, har denne gang taget sine læsere og hovedpersoner med til “Solskinsøen” Bornholm. Der er efterhånden ret mange forfattere der har lagt deres handling på netop denne lille ø, alle kender så godt fra sin barndoms lejrskoler og andre ferier. 

Men denne gang er Bornholm anderledes end den vi kender. Det er snart vinter og øen viser tænder. Der er koldt og mørkt, og de lokale øboer er ikke i feriehumør. De har som alle andre danskere deres problemer, der viser sig på forskellig vis. 

Bornholm er bestemt ikke et sted man skal tage hen, hvis man er ensom – man bliver endnu mere isoleret og som tilflytter er det endnu sværere at passe ind. Men øen er perfekt hvis man vil “glemme” og bare forsvinde et rum tid. På den måde er Bornholm et godt sted at plante et krimiplot.

Er der nogen der kan plante et krimiplot så er det Katrine Engberg. Hun har en evne til at skrive så man glemmer tid, sted, familie og omgivelserne forsvinder ganske stille og pludselig er du selv på Bornholm. Hun skriver med en indlevelse der går lige i hjertet og har et nærvær der smitter af på læseren. 

Hun er god til at veksle imellem gådefulde efterforskning, hæsblæsende action og rørende scener hvor kleenex bestemt er et must. Det er netop denne evne der gør Katrine Engberg til en af mine yndlingsforfattere. 

“Isola” er, som de andre krimier af samme forfatter, slet ikke til at lægge væk igen når man først er begyndt. Den indfanger sine læsere og man er bare nødt til at vide hvad der nu skal ske og pludselig står der takkeord til de mennesker der har hjulpet hende med at skrive..

Isola er helt uden omsvøb den bedste krimi jeg har læst i år – og det bliver svært at finde en der kan matche. 

Faktaboks: 

Titel: Isola
Forfatter: Katrine Engberg 
Genre: Kriminalroman 
Forlag: Forlaget Alpha
Udgivet: 2019
Sider : 355
Bedømmelse:
 6 out of 6 stars (6 / 6)

Bogen kan lyttes/læses på Mofibo