Dobbeltmordet

Bogens undertitel er : Kærligheden og tragedien på Peter Bangs Vej. 

Den undertitel sammenfatter ret godt hvad denne bog handler om. Det er historien om et af de mest spektakulære mord, begået i Danmark. Et mord der ligger 75 år tilbage, men som stadig fascinere de mennesker der elsker mysterier. Det er fortsat uopklaret, hvilket gør det endnu mere spændende og giver netop disse dødsfald den nærmest mystiske status, de igennem årene har fået.

Den mand, der ved mest omkring Dobbeltmordet, er naturligvis Peer Kaae, forfatteren til denne bog. Han fortæller i starten af bogen at forlaget People’s kontaktede ham i forbindelsen med “årsdagen” for mordet, om de skulle genoptrykke de to bøger han skrev for år tilbage. Men Peer havde en helt anden ide – han kunne godt tænke sig at skrive en ny bog, der ligesom sammenfatter, hvad der er skrevet i de andre – men ikke bare det.

Han har igen været i rigsarkivet og har fået udleveret alt det materiale de har liggende om sagen. Det hele er gennemgået igen og det viser sig nu at det var besværet værd. Bogens forfatter fandt faktisk oplysninger der hidtil er blevet overset.

Han har ovenikøbet en teori omkring gerningsmanden, en ny person, der ikke hidtil er sat i forbindelse med drabet på Hr og Fru Jakobsen alias Aunty Leo og Cheeky Devil.

Bogen beskriver ægteparret liv sammen i tykt og tyndt. Der kommer en del frem både fra dengang de var i live, men også alle de krumspring der blev slået i opklaringen af mordet. Der er et hav af mennesker der blev afhørt. Politiet valgte endda at afhøre synske kvinder, for at se om de kunne finde nye spor. For spor var der ikke mange af, og det var det store problem tilbage i 1948, hvor man var langt fra så tekniske inden for retsmedicin, og sporsikring af gerningssteder som man er i dag.

Der blev gjort et hav af fejl i sagen, ikke mindst da man lod familiens bedste ven – ifølge ham selv – komme ind i lejligheden ganske kort tid efter mordet. 

Man har afhørt taxachauffører, kikket efter unge kvinder med cockerspanieler og ledt efter unge elskere at fruen kunne have haft på besøg. Familiens vennekreds har været til utallige afhøringer, naboer og tjenestefolk og de handelsfolk hvor fru Jacobsen handlede hos har også haft besøg af politiet – men ingenting har hjulpet.

Hvis man, ligesom undertegnede synes at dette dobbeltmord stadig er fascinerende her 75 år efter, så skal man bestemt kaste sig over denne nye udgivelse. Der kommer en del nyt frem der vil overraske selv de læsere der har læst de to foregående bøger om sagen, skrevet af Peer Kaae.

Jeg må virkelig tage hatten af for forfatteren efter endt læsning af bogen. Alle sten bliver vendt og drejet og ægteparret Jacobsen bliver beskrevet så levende at man næsten synes man kender dem personligt. Man kan tydelig læse at forfatteren har indgående kendskab til alle sagens detaljer og han formår at videregive dette til læserne på en yderst respektfuld måde. 

Det er bestemt en af de bedste True Crime udgivelser jeg har læst til dato. 

Man behøver ikke at læse de to foregående bøger før man kaster sig over den nye, idet man får hele sagen forfra i denne her.

 

Faktaboks: 

Titel: Dobbeltmordet – Kærligheden og tragedien på Peter Bangs vej 
Forfatter: Peer Kaae
Genre: True Crime
Forlag: People`s  
Udgivet: 2023
Sider: 350
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen..