Bogfidusen har fået sin egen facebookside – hvor alt hvad der foregår i min “bogverden” kan følges. Siden må rigtig gerne deles og likes

 

Find bogormen “debat om bøger vi læser“. Her finder du over 1800 andre glade boglæsere i vores gruppe på facebook.

Inde på denne herlige side er der rigtig meget aktivitet på daglig basis. Her er ordet frit og alle kan komme med deres mening om den bog de er i gang med, spørgsmål om bøger, alt andet der falder dig ind, så længe det handler om bøger …

Anmeldelser, ris/ros til en bog, diskutioner, gode links til konkurrencer og sidst men ikke mindst bogormens egen konkurrence som jeg vil forsøge at blive ved med at finde gevinster til.. Dog er det ikke sikkert der er en hver måned!

Der vil altid være et konkurrence-link på denne side- det er her konkurrencen kører fra, dette er for ikke at køre konkurrencen fra facebook siden.

Smut ind på gruppen hvis du ikke kommer derinde fra…  >>Klik her<<

Her under kan du læse de 10 sidste nye opslag.
—  —  —  —  —  —  — —  —  —

Hej. Er der nogle der som mig helt er til boglister, skrevet i hånden? Jeg søger ideer til hvordan jeg bedst holder styr på det jeg har læst og vil læse og som sagt helst håndskrevet. Hvordan gør i? ...

View on Facebook

Er der nogle der allerede har læst denne?
Og i så fald, er den god?
...

View on Facebook

GIDE, ANDRÉ – NOTATER OM CHOPIN (Frankrig 1949, Danmark 1951).
André Gide spillede klaver og var meget begejstret for musik, især Bach, men også Chopin, hvorimod han afskyede Wagner. Han mener, Chopin bør spilles langsommere og mere følsomt, end det var kutyme blandt pianister på hans tid.
Ligesom når man læser Jacob Paludan skrive om musik, føles det her, at der er en indlevelse, man som musikelsker, men ikke musikkyndig, måske er gået glip af, men oplevelsen er vel det vigtigste. Og sproget i dette lille værk er som musik:
” … Allerede før Wagner var musikken begyndt at svælge i følelser, så intenst og så vidtløftigt, som det var muligt. Chopin derimod er den første, der bandlyser enhver oratorisk udfoldelse. Han synes kun bestræbt på at trække grænser, at reducere udtryksmidlerne til det strengt nødvendige. I stedet for på Wagners manér at fylde sin følelse med toner, fylder han hver eneste tone med følelser …”
Og han sammenligner musikkens Chopin med litteraturens Baudelaire – i udsøgtheden.
Dejlig lille bog, som musikkyndige vil kunne sætte særlig stor pris på, men som også har noget at sige os lægmænd, der bare kan lide god musik.
...

View on Facebook

Nogle gange kan det betale sig at `lade en bog ligge`..... for en måneds tid siden købte jeg Musso: Opkald fra en engel....jeg kunne ikke komme i gang med den såååå den lå der , nu er jeg så begyndt igen og heldigvis den er SÅ god og helt anderledes ...

View on Facebook

SØ, METTE – SOMMERGRÆS, VINTERORM /Roman 2017).
::::::::::::::::::::::::::::::::::
POLITIKENS FORLAG PRÆSENTERER:
” Sommergræs, vinterormMette Sø POLITIKENS FORLAG
Billis verden eksisterer ikke mere. Faren dør, kæresten går, og jobbet forsvinder, da den tyske mastodont lukker Danmarks allersidste kuvertfabrik. Alt hvad Billi elsker er væk. For altid. Og hvad er der så tilbage?
Billi nægter at have ondt af sig selv og rejser ud i Europa, til Finland, Grækenland og Rumænien, for at finde håb.
Sommergræs, vinterorm er en roman om at være fanget mellem nye og gamle tider, om at skabe og blive skabt.”
:::::::::::::::::::::
”På køkkenbordet ved siden af vasken ligger de tre kuverter. De er forskellige i størrelser og kvaliteter, men de har én ting til fælles. Alle tre indeholder et jordskælv. Jeg rører ved dem. Kuverter har været hele mit liv. Nu ligger ruinerne af mit liv i tre kuverter.”
”På en og samme dag blev det dokumenteret, at jeg er kæresteløs, forældreløs og arbejdsløs. ”
Sådan skriver Billi, der er blevet fyret fra Danmarks sidste kuvertfabrik, til Diddo, der netop har forladt hende - og til os læsere. Metaforikken med kuverten er gennemgående i romanen, der sprogligt er helt i top: ”Ubrugte kuverter ender med at gå op i limningen. Det er et spørgsmål om tid. Og jeg kender mig selv. Jeg er nødt til at blive brugt. Meningen med livet er, at det skal bruges. Meningen må være, at jeg skal bruges … ”
Under sine rejser reflekterer hun, erindrer og drømmer – temmelig flagrende, så romanen mister lidt af intensiteten, der dog findes igen i Rumæniens-afsnittet, hvor Billi funderer over landets skæbne under og efter Ceausescu. Er det nødvendigt med mord og voldelige opgør for at få skabt en ny og bedre verden? I hvert fald er en ny verdensorden godt i gang med digitaliseringen på godt og ondt, en teknologi, der kan hjælpe, men også er farlig for mennesker.
Er du KUN til action, spænding og krimier- så vælg en anden bog. Denne roman lyser op med sin sproglige veloplagthed, også i afsnit, hvor man synes, det hele bliver lidt for usammenhængende, flagrende, men trådene samles – der er mening med digressionerne. Som Billi skriver:
”Kunst er kaos, og der opstår tanker, som får mig til at glemme mig selv, åbner for andre mulige of umulige blikke på verden … ”
Kan du lidt excellent sprog og en temmelig åben slutning, kan den anbefales varmt.
Jeg har ikke tidligere læst noget af Mette Sø (født 1968), men denne bog giver absolut lyst til at stifte bekendtskab med hendes 4 tidligere udgivne romaner.
...

View on Facebook

En morsom uhyggelig julehistorie, skrevet af Kenneth B. Andersen - Julemandens død. Jeg har fået den anbefalet år tilbage, og havde forventet noget andet, hvilket ødelagde oplevelsen til dels. Men klart en bog som ungerne - de større - vil få oplæst til jul og som De vil få stor glæde af. ...

View on Facebook

Er denne bog god??? ...

View on Facebook

Er lige blevet færdig med en morsom bog,lidt anderledes en det jeg plejer men ok 😊😂 ...

View on Facebook